Pretraživanje

Seminari, edukacije, posjeti

8. DANI PASIVNE KUĆE U Hrvatskoj

13.-15.11.2015. na Arhitektonskom fakultetu

HSUSE : Seminari, edukacije, posjeti : 8. DANI PASIVNE KUĆE U Hrvatskoj

Poštovani,pozivamo Vas na sudjelovanje u programu trodnevnog međunarodnog stručnog skupa s izložbama koji će se održati od 13. - 15. studenog ove godine. Kao i prethodnih godina očekujemo velik broj sudionika, predavača i izlagača iz Hrvatske i inozemstva u suorganizaciji s državnim institucijama, lokalnom upravom gradova i županija te stručnim organizacijama i udrugama.Suživotom u EU jača uloga lokalne i regionalne uprave u planiranju i ostvarivanju ciljeva energetske učinkovitosti i smanjenja emisija. Nakon druge godine iskustva u članstvu EU posebno pozivamo županije i gradove na prezentiranje iskustava i postignuća koja će razmjenom informacija postići višu vrijednost.

8. dani pasivne kuće se po drugi puta organiziraju regionalno umreženjem gradova i općina!

Održat će se brojna predavanja zajedničkog programa (skype) i predavanja u pojedinim regionalnim centrima, radionice i prezentacije te stručni obilasci gradilišta i dovršenih vrlo niskoenergetskih i pasivnih kuća u Zagrebu.

 

Osim primjera novogradnje, tema energetski učinkovite obnove (modernizacije) do energetskog standarda pasivne kuće ili tzv. „faktor 10“, zauzima već šestu godinu za redom posebno mjesto i u ovogodišnjem programu, stvarajući stručnu platformu za kvalitetne i napredne modele obnove.

Prikazi projektnih i ostvarenih postignuća u HR i EU prate predavanja i informacije o najnovijoj regulativi vezanoj za energetsku učinkovitost, implementaciju EU Direktive o energetskim svojstvima zgrada (Energy Performance of Buildings Directive – EPBD II.), o završenim HR projektima iz okvira EU programa Intelligent Energy Europe (IEE), iz 7. okvirnog programa, o projektima ECO-SANDWICH, CROSKILLS II., BISTEC, PASSREG i ENVISION 2020, o energetskom certificiranju, održivoj inovativnoj javnoj nabavi, zelenoj gradnji i najnovijim trendovima. 8. dane prati izložba arhitektonskih ostvarenja zelene gradnje u organizaciji natječaja slovenske komore arhitekata (ZAPS) za nagradu «zelena olovka» («zeleni svinčnik»).

Posebno će se obraditi teme testiranja zrakopropusnosti uz termovizijsko snimanje i tako protumačiti metoda testiranja i certificiranja pasivnih kuća. Prikazat će se najnoviji projekti i ostvarenja vrlo niskoenergetskih, pasivnih kuća i zgrada u Hrvatskoj i drugim državama EU.Na izložbi i prezentacijama predstavit će se najnoviji proizvodi; materijali, građevinski sustavi i instalacijska oprema, uz regionalne promocije.

 

Dani pasivne kuće prezentiraju i promoviraju novo stručno izdavaštvo; knjige i časopise te web portale koji prate teme napredne gradnje, energetske učinkovitosti i održivosti.Dani pasivne kuće su otvoreni za sve zainteresirane arhitekte, sve inženjerske graditeljske i komplementarne struke, za profesionalce i studente, investitore, menadžere, banke, edukacijske institucije, proizvođače, izvoditelje, zastupnike tvrtki i građane.Očekujemo Vas na 8. danima pasivne kuće koji će kao i prethodni Dani rezultirati stručnim dijalogom, stjecanjem najnovijih informacija i znanja o vrlo niskoenergetskoj ili gotovo nultoj gradnji - nearly zero energy building (nZEB) i uspostavljanjem uspješnih poslovnih kontakata.

U prilogu se nalazi prijavnica.

Red. prof. Ljubomir Miščević, dipl.ing.arh.
Voditelj Konzorcija pasivna kuća Hrvatska.

 

Seminari, edukacije, posjeti : Ostali članci

8. DANI PASIVNE KUĆE U Hrvatskoj

13.-15.11.2015. na Arhitektonskom fakultetu

Datum: 9.11.2015.

8. DANI PASIVNE KUĆE U Hrvatskoj PROGRAM

DNEVNI TEMATSKI PROGRAM

Datum: 9.11.2015.

4. DANI PASIVNE KUĆE u Hrvatskoj

4. do 6.11.2011. na Arhitektonskom fakultetu (AF) u Zagrebu

Datum: 17.10.2011.

Poštovani članovi, na Arhitektonskom fakultetu (AF), Kačićeva 26, 10000 Zagreb od 4. do 6.11.2011. održat će se 4. DANI PASIVNE KUĆE u Hrvatskoj. Predavanja i radionice domaćih i stranih stručnjaka će se održati u predavaonicama i crtaonicama AF u petak, 4., subotu, 5. i u nedjelju, 6.11.2011. Stručni obilasci niskoenergetskih i pasivnih kuća (Kupinečki Kraljevec i Stupnik) će se organizirati prema konačnom rasporedu u subotu i nedjelju poslije podne, u grupama koje će se formirati ovisno o broju zainteresiranih. Seminari i radionice će se bodovati u sustavu SSU Hrvatske komore arhitekata (HKA). Više informacija i prijavnicu za sudjelovanje pronađite u priloženim dokumentima i na www.arhitekt.hr.

Mogućnost razgledavanje SMO

Mogućnost razgledavanje SMO

SMO - samostalni mobilni objekt

Datum: 17.10.2011.

Poštovani članovi HSUSE-a! Od gospodina Ivice Gjurića d.i.a. zaprimili smo obavijest da je SMO (samostalni mobilni objekt) izložen u Zagrebu na adresi Slavonska 90 (na parceli uz halu tvrtke Sagovi Zagreb). Na toj lokaciji će ostati do travnja iduće godine. Testirati će se oprema i sustavi grijanja, vodovoda i odvodnje, solarni panel i fotonaponski moduli i instalacija slabe i jake struje te rasvjeta. Obilazak SMO je moguć utorkom i četvrtkom uz najavu na mob: 098-278-407.

Poziv na konferenciju Eneregetski summit na sajmu SASO 2011.

Poziv na konferenciju Eneregetski summit na sajmu SASO 2011.

Datum: 14.10.2011.

Poštovani, sa zadovoljstvom Vas pozivamo na 7.Energetski summit, koji se održava u srijedu, 19.10.2011., pod okriljem 16. međunarodnog sajma SASO, u Splitu, u Paviljonu 2, Prezentacijska dvorana 2, početkom u 12.00 sati. Na 7. Energetskom summitu govoriti će o vrlo aktualnim temama: Plinifikacija Dalmacije, Energetska učinkovitost, Obnovljivi izvori energije - solarna energija. Program stručnog skupa se nalazi u privitku.

Energetski summit - SASO

Split, Žnjan, 20-24.10.2010.

Datum: 27.9.2010.

Energetski summit- SASO održat će se u Splitu, Žnjan, od 20. do 24.10.2010. Za energetiku je rezervirana srijeda, 20.10.2010. Organizator je Sajam d.o.o., a suorganizatori Splitsko-dalmatinska županija, Hrvatska gospodarska komora - ŽK Split i Hrvatska komora inženjera strojarstva.

BUSSINESS AS UNUSUAL - putokaz prema zelenoj ekonomiji

BUSSINESS AS UNUSUAL - putokaz prema zelenoj ekonomiji

Međunarodna konferencija

Datum: 10.9.2010.

Heinrich Böll Stiftung, njemačka zelena politička zaklada, organizira trodnevni skup koji će okupiti veliki broj europskih i domaćih stručnjaka u području ekonomije, energetike i ekologije. Skup će se održati u Zadru, 24.-26.9.2010.

Cro Eco Energy Expo 2010.

Cro Eco Energy Expo 2010.

Međunarodni sajam

Datum: 10.9.2010.

Grad Varaždin u suradnji sa Varaždinskom županijom, Međimurskom županijom, Energetskim institutom Hrvoje Požar, Ministarstvom gospodarstva, rada i poduzetništva, Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Hrvatskom gospodarskom komorom organizira 2. Međunarodni sajam za obnovljive izvore energije - Cro Eco Energy Expo 2010. Cro Eco Energy Expo ce se održati od 10. - 12. studenog 2010.g. u Gradskoj sportskoj dvorani u Varaždinu.

ENERGETSKA I PROCESNA POSTROJENJA

ENERGETSKA I PROCESNA POSTROJENJA

Datum: 10.9.2010.

U razdoblju od 29. rujna do 1. listopada 2010. u Dubrovniku će se održati već tradicionalno 9. međunarodno znanstveno-stručno savjetovanje ENERGETSKA I PROCESNA POSTROJENJA i 4. MEĐUNARODNI FORUM O OBNOVLJIVIM IZVORIMA ENERGIJE.

Uporaba sunčeve energije za grijanje vode, prostora i proizvodnju el.energije

Jednodnevni seminar na Fakultetu strojarstva i brodogradnje

Datum: 10.4.2010.

Zadnjih desetak godina u Republici Hrvatskoj u primjetnom je porastu korištenje sunčeve energije za potrebe zagrijavanja potrošne tople vode i grijanja prostora. Većina solarnih sustava ugrađenih u tom razdoblju proizvedena je u zemljama EU. Tijekom devedesetih godina prošlog stoljeća pojavio se i manji broj domaćih proizvođača. U praksi se pokazalo da su mnogi solarni sustavi ili pogrešno dimenzionirani ili nepravilno instalirani što dovodi do neekonomičnosti, zastoja u radu i čak propadanja pojedinih komponenti, te samim time i do negativnih odjeka kod postojećih i potencijalnih korisnika, što dakako predstavlja prepreku većoj popularizaciji korištenja energije Sunca. Iz tog razloga postoji potreba za dodatnom edukacijom projektanata i instalatera solarnih sustava kako bi ih se kroz teoretsku i praktičnu nastavu osposobilo za pravilan odabir i dimenzioniranje sustava, te njihovu pravilnu ugradnju. U nastavi će se koristiti iskustva stručnjaka s Fakulteta strojarstva i brodogradnje te stručnjaka tvrtke Horvatić d.o.o. s dugogodišnjom praksom.

Mogućnosti primjene solarnih toplinskih sustava

Serminar u organizaciji Energetika Marketinga

Datum: 8.1.2010.

Kako bi se povećala primjena obnovljivih izvora, a posebice Sunčeve energije koja upravo u zemljama kao što je Hrvatska pruža brojne mogućnosti, Energetika Marketing je pokrenula jednodnevni seminar na temu primjene solarnih toplinskih sustava. Seminar će se održati u Zagrebu, 25. veljače 2010. Posebna pogodnost očekuje članove HSUSE - uz umanjenu cijenu kotizacije (1.000 umjesto 1.200 kn) koja obuhvaća pristup predavanjima, pisane materijale, kavu/sok u pauzi i ručak na kraju, a dobit će besplatno i novi priručnik "Osnove primjene solarnih toplinskih sustava".

Izobrazba za energetske preglede i/ili energetsko certificiranje zgrada

Izobrazba za energetske preglede i/ili energetsko certificiranje zgrada

Izobrazba za stručno osposobljavanje i obavezno usavršavanje osoba

Datum: 15.10.2009.

Cilj Programa izobrazbe je stjecanje potrebnih znanja za provođenje energetskih pregleda i/ili energetskog certificiranja.